Ieper en Diksmuide bij winnaars van Prijs Bouwheer 2009

Redactie KW

Ieper en Diksmuide zijn vanmiddag in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Prijs Bouwheer 2009. Dat is een erkenning voor de meest vernieuwende bouwprojecten van de overheid. In Ieper gaat de prijs naar de vernieuwde Picanolsite. Diksmuide wint met de mooie dorpskernvernieuwing van deelgemeente Nieuwkapelle.

De Prijs Bouwheer wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Vlaamse overheid. Het is een beloning voor stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheidsopdrachten. In de categorie ‘Herbestemming’ valt Ieper in de prijzen met de reconversie van de voormalige Picanolsite. Op de vroegere terreinen van de weefgetouwenfabriek zijn nu winkels, woningen, archief, bibliotheek en de academie.

Burgemeester Luc Dehaene: “Wel het is eigenlijk een reden tot enige fierheid, want het bekroont initiatieven die gedurfd zijn, zo staat het in de beoordeling. Die getuigen van kwaliteit en van vastberadenheid.”

In de categorie ‘Publieke Ruimte’ is Diksmuide laureaat voor de herinrichting van de dorpskern van deelgemeente Nieuwkapelle. Bij die vernieuwing had de stad bijzondere aandacht voor de leefbaarheid, het wooncomfort en groene ruimte.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier