Ieper, Brugge en Oostende wél, Kortrijk en Knokke niet meer op Monopoly

Redactie KW

Ieper is de enige West-Vlaamse nieuwkomer op het nieuwe Monopolyspel. Voor de samenstelling van de nieuwe editie kon in februari worden gestemd. Kortrijk en Knokke die op het bord van de vorige editie stonden, zijn niet meer te zien op het nieuwe spel. Naast Ieper zijn er wel nog Oostende en Brugge als West-Vlaamse steden.

De verkiezing van de Belgische steden voor de nieuwe editie van het Monopolyspel verliep in februari via het net. Bijna 92.000 bezoekers brachten meer dan 760.000 stemmen uit en dat waren er flink wat meer dan in een vergelijkbaar referendum in Frankrijk en heel veel meer dan in Duitsland enkele jaren geleden.

Ieper is nieuwkomer en heeft zijn komst op het spelbord te danken aan massale stemmen. Roeselare en Blankenberge waren ook in de running, maar haalden het nieuwe bord niet. Kortrijk en Knokke, die op de vorige edities op het Monopoly-bord prijkten, vallen af.

Opvallend: Ieper moet op het spelbord in waarde niet onderdoen voor Brugge. Oostende staat – met luchthaven en casino – wat spelwaarde betreft, helemaal onderaan de lijst.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, en vanavond in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier