Ieper blikt vooruit op Tourrit met tentoonstelling rond wielerverleden

Redactie KW

De stad Ieper wil het koersverleden van de stad en de deelgemeenten van onder het stof halen en in beeld brengen in een tentoonstelling, die in juli georganiseerd zal worden.

Op 9 juli is Ieper gaststad voor de Ronde van Frankrijk. Dan zullen de renners in de zesde rit starten van op de Grote Markt. Het stadsarchief, dat de tentoonstelling ‘Het koersverleden van Ieper en deelgemeenten in beeld’ organiseert, is hiervoor nog op zoek naar beeldmateriaal over het Ieperse wielerverleden. Het archief denkt aan beelden van plaatselijke kermiskoersen, de talrijke wielerclubs, de Kattenkoers, Ieperse historische fietshelden, de prachtige vooroorlogse velodroom, de doortocht van grote wielerwedstrijden zoals de ronde van België of Gent-Wevelgem, het wereldkampioenschap van 1950…

Wie origineel beeldmateriaal bezit zoals foto’s, affiches, programmaboekjes, postkaarten, wordt verzocht dit te melden aan het Ieperse stadsarchief. Het materiaal wordt ingescand zodat je de originelen meteen weer kunt meenemen naar huis.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier