Identiteitskaart vereist voor toegang containerpark

Redactie KW

Vanaf 31 mei zal een identiteitskaart nodig zijn om toegang tot het containerpark te verkrijgen. Het nieuwe controlesysteem moet eind dit jaar uitgroeien tot een digitaal betalingssysteem. Voor u zich zorgen maakt : het gaat enkel om een controlerende maatregel, dus de inwoners worden niet extra belast.

Het nieuwe toegangscontrolesysteem is een maatregel van de overheid, waardoor er een betere controle moet ontstaan in de recyclage van afval. Dat wordt ingevoerd in alle IVIO-containerparken. In Ardooie gaat de maatregel in vanaf 31 mei.

Slagboom

Maar wat verandert er nu concreet ? Vanaf dan wordt er een slagboom gestalleerd, waardoor je slechts toegang krijgt via de oorspronkelijke ingang, die het ‘dichtst’ bij de Stationsstraat ligt. Om toegang te verkrijgen tot het containerpark, stop je je identiteitskaart in een toestel dat je adresgegevens nagaat. “Op die manier krijgen we een beter overzicht en vermijden we misbruik door inwoners van andere gemeenten die hun afval hier komen storten”, weet milieucodinator Bram Bossuyt. “Bovendien kunnen Ardooienaren met de nieuwe maatregel met hun afval terecht in andere gemeenten die onder IVIO vallen. In Ardooie kan je bijvoorbeeld niet terecht met asbest en in Izegem wel.”

(BVB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier