Ichtegemse ereschepen Eric Vandendriessche overleden

Redactie KW

In Torhout is dinsdag de Ichtegemse ereschepen Eric Vandendriessche overleden. Hij was al een tijd ziek. De erevoorzitter van de Groot-Ichtegemse SP.A werd 76.

Eric Vandendriessche werd op 30 oktober 1935 in Torhout geboren en studeerde voor onderwijzer. Hij gaf eerst les in Torhout, maar werd in 1962 directeur van de Rijksbasisschool in Eernegem en van 1971 tot 1992 was hij directeur in Koekelare. Tussendoor werkte hij negen jaar op het kabinet van socialistische ministers van Onderwijs.

Hij trouwde met de Eernegemse Liliane Vanhevel en kwam in Eernegem wonen, waar hij mede-oprichter van de BSP was. Hij kwam in 1977 in de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente Ichtegem en was er van 1983 tot eind 2000 schepen van Onderwijs, Milieu, Ontwikkelingssamenwerking en Gezin. Hij zetelde tot 2002 in de gemeenteraad.

Eric Vandendriessche was ook jarenlang voorzitter van het jeugdvoetbal van SK Eernegem en lid van de beheerraad van deze voetbalclub. Hij laat een vrouw, drie kinderen en vijf kleinkinderen na.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier