Huurwoning volledig omgewoond, OCMW ontkent belofte regelmatig huisbezoek

In Roeselare heeft een huurder het huis helemaal omgewoond, zelfs de huisbaas, die elders in het pand woonde, was al gevlucht
Redactie KW

Een woning in Roeselare is volledig vernield door de huurder die er woonde. In de woning zijn drie appartementen gemaakt. In één ervan woonde de eigenaar samen met zijn vriendin. Het koppel is een half jaar geleden gevlucht omdat ze bang waren van de huurder. De eigenaar trof zijn woning deze week aan, volledig vernield en verwaarloosd.

“Mijn vriendin is op de duur hier gevlucht,” zegt eigenaar Kurt Vereecke. “Wij zijn elders gaan wonen omdat we zelf ons huis niet durfden te betreden. De wijkagent is ook langs geweest. Het ging van kwaad naar erger.”

“De instanties wisten dat het een drugsverslaafde was. Ze zijn nooit komen kijken. Normaal was dat beloofd om elke 14 dagen een huisbezoek te brengen, maar dat is nooit gebeurd”.

Volgens het OCMW is die belofte nooit gemaakt. Ze benadrukken dat het gaat om een private overeenkomst tussen de huurder en de eigenaar. Volgens het OCMW hebben ze de eigenaar afgeraden om de man in huis te nemen. De eigenaar zal proberen om met een kuisfirma zijn woning weer op te ruimen. Hij hoopt op een schadevergoeding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier