Huurders herscheppen zolder tot vuilnisbelt in Staden

Redactie KW

Daniël Van Parys (58) van café Staenberg zit met de handen in het haar. Zijn huurwoning naast het café werd door de huurders in acht jaar tijd herschapen in een waar slagveld. “Al hun vuilnis stapelden ze in de loop der jaren op zolder op”, zucht hij.

Daniël Van Parys verhuurde acht jaar lang een woning naast zijn café, maar toen de huurders eind vorig jaar vertrokken en hij er een kijkje ging nemen, schrok hij zich een hoedje. “De benedenverdieping was nog oké, maar boven trof ik al de eerste sporen van vuilnis aan.” Eenmaal ik de zolderdeur opende, wist ik niet wat ik zag. Zo goed als de hele zolder was ingenomen door vuilnis. Je kan het zo gek niet bedenken of het lag er. Kapotte stoelen, een versleten matras… Die mensen hebben ooit nog kranten bedeeld, maar ook die lagen op zolder weg te rotten. Onbegrijpelijk.”

“Opruimen zal minstens nog enkele weken in beslag nemen. Of ik mijn voormalige huurders voor de kosten zal laten opdraaien ? Ik weet toch dat ze het niet kunnen betalen, mij gaat het gewoon om het principe. In de toekomst zal ik twee keer nadenken aan wie ik nog verhuur.”

(PVH – Foto Jos)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier