Humo-journalist kreeg nog 5 nieuwe meldingen over Pol Van Den Driessche

© Foto VRT
Redactie KW

Ook Terzake ging dinsdagavond voor op de zaak Van Den Driessche, met een gesprek tussen Luc Van der Kelen van Het Laatste Nieuws en Humo-journalist Jan Antonissen. Volgens Antonissen speelt Van Den Driessche hoog spel door te dreigen met een klacht. Bovendien liet de journalist weten dinsdag nog vijf nieuwe meldingen te hebben doorgekregen.

Jan Antonissen maakt zich geen zorgen. “Pol Van Den Driessche speelt op dit moment hoog spel”, sprak hij. “Hij beweert dat hij een klacht tegen ons zal indienen, maar dat moeten we nog zien. Als hij gaat aanvechten wat er in Humo staat, en ervoor kiest om het debat op het publieke domein te voeren, dan opent hij de deur van de hel.” Het laat vermoeden dat Humo nog een en ander achter de hand heeft. De getuigenissen uit het artikel zijn maar een greep uit het aantal meldingen van seksuele intimidatie waarover Humo beschikt. Bovendien zei Antonissen op het einde van de uitzending ook dat hij in de loop van dinsdag nog 5 nieuwe meldingen had ontvangen.

“Niet om privéleven”

De journalist ontkende ook dat het om een item uit de privésfeer of een politieke afrekening gaat. “Het gaat hier helemaal niet over zijn privéleven, maar over zijn publieke leven. Seksuele intimidaties op de werkvloer behoren tot het publieke domein. Het gaat ook helemaal niet om seks, maar om macht en het misbruik ervan.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier