Hulpverleningszone Fluvia wil snelle uitvoering van brandweerhervorming.

01/11/11 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bron: Kw

De burgemeesters en de dienstchefs van de Hulpverleningszone Fluvia houden bij de formateur een pleidooi voor een snelle uitvoering van de brandweerhervorming. Het was reeds in de media bekend gemaakt dat de brandweer niet overgeheveld wordt naar de gewesten, dit werd bevestigd na het lezen van het pas bekendgemaakte 'vlinderakkoord'. "Nu is het vooral belangrijk de draad van de brandweerhervorming weer op te pikken en duidelijkheid te creëren voor onze hulpdiensten", zegt Carl Vereecke voorzitter van de prezonale raad.

"Sinds 15 mei 2007 is de nieuwe wet betreffende de Civiele Veiligheid een feit. Meer dan 4 jaar na datum laat de uitvoering nog op zich wachten. Er zijn wel tussentijdse structuren in het leven geroepen om de oprichting van de hulpverleningszones voor te bereiden. Verschillende leden van de brandweerdiensten spannen zich in om in de zonale gedachte mee te gaan en zijn hierin al geslaag...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!