Hulpverlener uit Menen ontvoerd in Somalië

Redactie KW

De familie in Menen blijft nog steeds in het ongewisse over het lot van haar zoon, die vorige week woensdag door gewapende mannen werd ontvoerd in Somalië.

De gijzelaar is een dertiger, die afkomstig is van Kortrijk en wier vader sinds enige tijd in Menen woont. Het slachtoffer is in Afrika actief als medewerker van de Franse non-gouvernementele organisatie Action contre la Faim. Ook Buitenlandse Zaken is vrij karig met informatie zolang de zaak niet is uitgeklaard en vraagt ondertussen in dit stadium enge discretie te bewaren.

Bang afwachten

De Kortrijkse hulpverlener werd samen met drie collega’s – twee Fransen en een Bulgaar – en twee piloten van Keniaanse nationaliteit overmeesterd op het vliegveld in Dhusa Mareb, ongeveer 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Mogadishu.

Voor de familie in Menen en Kortrijk komt het lot van hun zoon bijzonder hard aan. Een zestal weken geleden verloren ze een dochter. De ontvoerde zoon kwam over voor de begrafenis en vertoefde een tweetal weken bij de familie om daarna weer naar Afrika te vertrekken. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier