hulpdiensten houden grootschalige reddingsoefening

De Seakinghelikopter heeft een reddingsoefening gehouden
Redactie KW

In Nieuwpoort hebben de hulpdiensten een reddingsoefening gehouden. Redders haalden twee vermeende drenkelingen uit het water die in de problemen waren geraakt. De Seaking van Koksijde kwam een derde zwemmer ter hulp. Met de oefening werd de communicatie en de coördinatie tussen alle betrokken diensten getest.

Het zou werkelijkheid kunnen zijn, maar het ging dus degelijk om een oefening. Voor de kust van Nieuwpoort haalden redders twee drenkelingen uit het water die er erg aan toe waren. Eén van de slachtoffers was onderkoeld. De andere kreeg een hartstilstand tijdens het zwemmen en de redders probeerden hem ter plaatse te reanimeren.

Het lukte de redders niet om de man te reanimeren en daarom werd het medisch urgentieteam van Veurne en de MUG-heli erbij gehaald.

Het onderkoelde slachtoffer kon zijn redders nog vertellen dat zijn vader nog steeds in het water zat. De speurtocht begon onmiddellijk, met versterking van de scheepvaartpolitie, de reddingsvloot van de kust en de Seaking.

De oefening duurde zowat een uurtje. Na afloop zijn de betrokken diensten behoorlijk tevreden over het resultaat

Een rampoefening als deze is een vaste afspraak aan het begin van de zomer, wanneer de komende twee maanden weer honderdduizenden toeristen naar zee afzakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier