Hulpdiensten bestuderen organisatie zomerconcert Bon Jovi op strand

Redactie KW

De politie en brandweer van Brugge bestuderen momenteel hoe het concert van Bon Jovi op 24 juli 2011 op het strand van Zeebrugge vlot kan verlopen. Er worden op korte tijd tussen 30.000 en 50.000 fans verwacht en er zijn maar een beperkt aantal toegangswegen, zegt de politie.

De politie en brandweer werden voor de aankondiging van het concert niet geconsulteerd. “Alle onze informatie komt uit de media”, luidt het. Ze stellen zich dan ook de vraag hoe iedereen ter plaatse kan worden gebracht, er zijn immers maar een beperkt aantal toegangswegen tot Zeebrugge. “Via de zee kunnen we de mensen niet aanvoeren of evacueren”, luidt het. “Het treinstation heeft ook maar een beperkte capaciteit. Uit ervaring leren we dat festivals en evenementen met maar 20.000 mensen al moeilijk beheersbaar zijn.”

Beach Rock

Het stadsbestuur organiseert binnenkort een informatievergadering. Mogelijk zal aan enkele havenbedrijven worden gevraagd om terreinen ter beschikking te stellen als parkeerruimte. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) wijst op de ervaring van organisator Greenhouse Talent uit Gent en op de vele overnachtingsmogelijkheden in Brugge en Zeebrugge die samen met het concertzullen worden gepromoot. Hij verwijst ook naar Beach Rock dat tien jaar terug 40.000 festivalgangers telde.

Het concert van de Amerikaanse groep Bon Jovi is het enige in de Benelux en Frankrijk. Zaterdag start de ticketverkoop.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier