Huizen Albert I-laan verder gesloopt voor bouw jachthavendorp

Redactie KW

De nv Groep Imfiro van Roeselare kreeg de goedkeuring tot het bouwen van vier appartementsgebouwen langs de gewestweg Albert I-laan. Deze vier gebouwen maken deel uit van het exclusieve, grootschalige vastgoedproject Storms’ Harbour – Harbourview aan de jachthaven van Nieuwpoort.

Tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad wordt verder gewerkt aan ‘het gezicht’ van Nieuwpoort-Jachthaven. Het wordt een havendorp in de stijl van ‘Nieuw Engeland’. Na de succesrijke verkoopactie van de luxeappartementen langs de havengeul zijn de voorbereidingen voor de volgende fase volop bezig. De vergunning is afgeleverd tot het slopen van de woningen met huisnummer 2 tot 36 in de Albert I-laan.

In de plaats komen de vier residenties Jachtclub, Dockside, Boathouse en Sundeck. Alles samen gaat het om 77 woongelegenheden en 84 parkeerplaatsen.

De toegang tot de garages onder de flatgebouwen zal gebeuren via de oude spoorwegbedding die hiervoor tot weg wordt uitgerust. De bouwheer kreeg hiervoor al het bouwrecht. Nadien wordt deze ‘nieuwe’ weg kosteloos aan de stad overgedragen die het in zijn openbare domein zal opnemen. (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier