Huiszoekingen bij corrupte ambtenaren

Redactie KW

Het gerecht heeft een groot aantal huiszoekingen verricht bij ambtenaren, onder meer in het arrondissement Brugge. De geviseerde ambtenaren, actief op verschillende overheidsdiensten, worden verdacht van corruptie.

De huiszoekingen vonden gelijktijdig plaats in verschillende arrondissementen. Ze waren gericht tegen een tiental ambtenaren die al jaren smeergeld en andere voordelen eisten, zoals reisjes en etentjes. In ruil gaven ze bedrijven overheidscontracten. De huiszoekingen gebeurden zowel bij de betrokken overheidsdiensten als in de privéwoningen van de verdachte ambtenaren.

Het Parket van Brugge bevestigt intussen de huiszoekingen. Het gaat om een uitloper van het dossier van ‘normvervaging’ bij de Regie der Gebouwen, waarvoor eerder in Brussel en Leuven al mensen zijn aangehouden. Deze keer is ook de afdeling van de Regie der Gebouwen in Brugge bij de huiszoekingen betrokken. Procureur des Konings Jean-Marie Berkvens: “Over het aantal huiszoekingen, bij wie en waar, kan ik me onmogelijk uitspreken. In Brugge gaat het wel om een grootschalig onderzoek en er zijn mogelijk ook ambtenaren van andere overheidsdiensten dan enkel de Regie der Gebouwen bij betrokken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier