Huiszoeking in privéclub bij oprollen Belgisch-Frans prostitutienetwerk

Redactie KW

Agenten van de sectie Mensenhandel van de federale gerechtelijke politie van Luik hebben samen met hun collega’s van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Mensenhandel in Parijs een internationaal prostitutienetwerk opgerold.

In België werden dinsdag en woensdag elf huiszoekingen uitgevoerd. Acht jonge vrouwen – voornamelijk Roemeense vrouwen, maar ook een Braziliaanse en een Kameroense – kregen het bevel om het land te verlaten.

In Luik werden vier mensen opgepakt. Het gaat om jonge vrouwen die, in naam van een andere persoon die in Frankrijk werd opgepakt, elke prostituee die aan de slag wilde in een “prostitutiesalon” in de Luikse wijk Cathédrale Nord, een huurovereenkomst lieten tekenen. De vrouwen inden de huurgelden en speelden die vervolgens door aan de pooier in Frankrijk, die zelf maar zelden naar België kwam.

In Luik werden er zo drie salons en een privéclub uitgebaat.

De politie doorzocht ook twee andere privéclubs – in Evere en Kortrijk – waar sprake was van prostitutie.

De vier vrouwen die als tussenpersonen handelden, werden woensdag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter van Luik.

De man die alles controleerde, Jean-Louis Baudet, werd in zijn woning in Parijs door de politie opgepakt. Hij stond, onder de dekmantel van handelsvennootschappen, aan het hoofd van een prostitutienetwerk dat in Parijs, Menton, Straatsburg, Rijsel en Thailand actief was. Hij bezat appartementen in de meeste Franse steden waar zijn netwerk actief was en beschikte ook over een boot in de haven van het Zuid-Franse Menton.

De man werd opgepakt tijdens een gezamenlijke operatie van de Belgische en Franse politie. Hij zal ter beschikking worden gesteld van een Parijse onderzoeksrechter. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier