Huiszoeking bij wildhandel van topchef ‘t Convent

Redactie KW

In het wildverwerkend bedrijf De Nobele Graankip in Vleteren worden wilde patrijzen, fazanten maar ook hazen verwerkt die door jagers worden binnengebracht. Vorige week dinsdag, twee dagen voor de hazenjacht officieel van start ging, viel de politie er binnen, samen met ambtenaren van natuur en bos en het Federaal Voedselagentschap. In een diepvriezer ontdekten ze een honderdtal wilde hazen die ze meteen in beslag namen.

“Dat zijn hazen die op eind van de jacht nog binnenkomen,” zegt Rudi De Volder,de eigenaar van De Nobele Graankip. “Wanneer er geen enkele klant nog hazen lust zijn we verplicht die hazen weg te steken. Ik kan jagers zowel vragen om ze bij hen thuis weg te steken in de diepvries. Wij hadden dat mooi verpakt om producten te maken zoals paté.”

De wilde hazen waren niet gevild, en volgens de ambtenaren van Natuur en Bos is het invriezen van dieren met de vacht er nog aan verboden. Maar De Volder, die ook topchef is van restaurant ‘t Convent, honderd meter verderop, betwist dat en zegt dat hij geen fouten maakte.

“Moesten we dat droog of gevild in de diepvries steken dan gaat dat vlees opdrogen en is de kwaliteit nul.”

Een gesprek met de topchef vanavond in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier