“Huiszoeking bij wildhandel is er gekomen na verkeerde interpratie brief” (Topchef ‘t Convent)

Redactie KW

Volgens Rudi De Volder, onder meer topchef van ‘t Convent, is de huiszoeking in zijn wildverwerkend bedrijf De Nobele Graankip er gekomen na een verkeerd geïnterpreteerde brief. Dat vertelt hij aan Krant van West-Vlaanderen.

Vorige week dinsdag, net voor de start van hazenjacht, viel de politie, samen met ambtenaren van Natuur en Bos en het Federaal Voedselagentschap binnen in het wildverwerkend bedrijf De Nobele Graankip in Vleteren. In een diepvriezer ontdekten ze een honderdtal wilde hazen die ze meteen in beslag namen. Onterecht volgens Rudi De Volder. Volgens hem heeft hij overtreding begaan en is alles te wijten aan een verkeerd geïnterpreteerde brief.

“Ah, deze hele miserie begon vorig jaar, toen ik de grootste fout in mijn carrière heb gemaakt. Omdat ik het enige wildverwerkend bedrijf in West-Vlaanderen bezit, heb ik toen de prijzen die ik aan de jagers betaal drastisch verlaagd, met als gevolg dat vele jagers hun buit leverden aan een bedrijf uit Moeskroen. Dit jaar heb ik aan alle jagers een brief geschreven waarin ik die fout toegaf, de prijzen zijn ook opnieuw verhoogd. Heel wat jagers reageerden daar positief op, maar om ze allemaal te overtuigen besloot ik de prijzen nog wat bij te stellen.”

“In een tweede brief, verstuurd op 23 september, schreef ik dat ‘jagers die voor 15 oktober wild leveren 0,15 euro per kilo meer krijgen voor de hazen tijdens de hazenjacht’. Blijkbaar heeft iemand dat verkeerd begrepen – en verondersteld dat dit een oproep was om hazen voor 15 oktober te leveren – en mij overgedragen. Het was duidelijk dat Waters en Bossen op zoek was naar gestroopte hazen, maar dat zullen ze bij ons niet vinden. Alles gebeurt bij ons volgens de regels!”, besluit Rudi De Volder.

Het Iepers parket wacht momenteel de processen-verbaal van Natuur en Bos, de lokale politie en het Voedselagentschap af. Op basis daarvan wordt uitgezocht wat er verder moet gebeuren. (Sandra Rosseel)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West en editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier