HuisvandeMens lanceert troostkoffer voor kinderen

Redactie KW

Iedereen van ons krijgt te maken met de dood, vroeg of laat.

Dat heeft een impact, ook op kinderen en jongeren. Die krijgen er vaak voor het eerst mee te maken en kunnen het verdriet en de pijn die met zo’n verlies gepaard gaan, niet plaatsen. Om ouders, juffen, of andere volwassenen die met verdrietige jongeren te maken krijgen, op weg te helpen, lanceren de vijf West-Vlaamse Huizen van de Mens het project De sokken van de Olifant.

Olifanten laten tranen als een soortgenoot sterft. En ze blijven in de buurt van overleden kuddedieren en bedekken hen met bladeren en takken. De sokken van de Olifant wil kinderen en jongeren die verdriet kennen om een verlies, ook op weg helpen. “Dat kan een verdriet zijn door een verhuizing, een echtscheiding, overlijden, vriendjes of vriendinnetjes die ergens elders naar toe trekken, dat is erg ruim”, zegt Ann-Flor Vanmeenen consulent HuisvandeMens Brugge

De Sokken van de Olifant biedt hulpmiddelen voor elk kind en elke situatie. Met een op maat samengestelde troostkoffer, en een persoonlijke koestertas, die elk kind ook mag houden. HuisvandeMens, onderdeel van de vrijzinnige koepel, biedt het project aan voor ouders en onthaalouders, leerkrachten, jeugdbewegingen. De dienstverlening is gratis en voor iedereen, alle materialen zijn vanaf volgend jaar ook online raadpleegbaar.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier