Huisbaas Danny Horseele moet helihaven afbreken

Redactie KW

De eigenaar van de beschermde hoeve waarin topchef Danny Horseele zijn intussen failliete restaurant runde, moet enkele illegale constructies in de tuinen van het pand verwijderen. Dat heeft de strafrechter in Brugge beslist.

Tijdens een controle in februari 2008 trof de stedenbouwkundige inspectie in de tuinen van de hoeve langs de Stationsweg in Dudzele onder meer een landingsplaats voor helikopters en een buitenkeuken met koelcel aan waarvoor geen bouwvergunning kon worden voorgelegd. Er was enkel een vergunning voor de uitbreiding van het restaurant met een berging en sanitair.

Hoeve is monument

“We wilden Danny Horseele helpen bij het waarmaken van zijn culinaire ambities,” verklaarde de eigenaar aan de rechter. Maar die uitleg kon de rechter niet overtuigen. De rechter tilde er ook zwaar aan dat de helihaven en buitenkeuken in strijd zijn met de stedenbouwkundige bescherming van de hoeve als monument en als dorpszicht.

Eigenaar Daniel H. (60) en zijn echtgenote kregen een geldboete van 1.100 euro opgelegd. Hun vennootschap moet een boete van 2.750 euro ophoesten. De rechter beval de verwijdering van de illegale constructies binnen het jaar. Per dag vertraging moet 100 euro dwangsom betaald worden.

(AFr-foto a-BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier