Huisarts veroordeeld wegens schuldig verzuim bij patiënt met blijvende erectie

Redactie KW

Een Kortrijkse huisarts is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld wegens schuldig verzuim. Voor onopzettelijke slagen en verwondingen is hij vrijgesproken. De rechter gaf huisarts Peter V. (48) de gunst van de opschorting.

Manisch depressief

Begin 2007 kreeg de huisarts een Kortrijkzaan over de vloer die last had van een blijvende erectie. Die was het gevolg van de medicijnen die de man innam voor zijn manische depressiviteit. De arts adviseerde zijn patiënt om rustig te blijven en zich te ontspannen. De patiënt kreeg een slaapmiddel mee naar huis. De man raakte echter niet van zijn probleem af en stapte, na dertig uur erectie, naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Daar kon op
het nippertje een amputatie van zijn penis worden vermeden. De man is sindsdien wel blijvend impotent.

Blijvende impotentie
De huisarts vond dat de patiënt veel te laat op consultatie was gekomen en dat hem bijgevolg geen fout kon worden aangewreven. Hij vindt dan ook niet dat hij verantwoordelijk is voor de blijvende impotentie van de Kortrijkzaan. De rechter oordeelde echter dat er wel degelijk sprake was van schuldig verzuim. De arts kreeg evenwel geen straf opgelegd.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier