Huis van de Sint krijgt dit jaar hulp van studenten orthopedagogie

Redactie KW

Vorige week deed Sinterklaas zijn officiële intrede in Kortrijk. Al voor het derde jaar op rij neemt de heilige man zijn intrek in het Erfgoedhuis. Zijn Pieten kwamen al enkele weken voordien en bouwden – met de hulp van wat studenten – een volledig nieuwe keuken.

Al voor het derde jaar op rij bouwt de vzw Spik (Sint en Pieten in Kortrijk) het Erfgoedhuis voor enkele weken om tot het Huis van de Sint. De voorbije jaren bezochten meer dan 10.000 kinderen en hun leerkrachten of ouders het Huis. Ook dit jaar zijn al 123 groepen of 2.400 kleuters ingeschreven voor de groepsbezoeken tijdens de week van 24 tot 28 november.

Hulp van studenten

Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. „We kregen dit jaar de medewerking van laatstejaarsstudenten orthopedagogie van het Katho-departement Ipsoc”, vertelt Paul Vincke, samen met Geert Taghon de initiatiefnemer van het Huis. „Die hulp kwam eigenlijk als geroepen. Ze brachten niet alleen nieuwe ideeën, maar ook heel wat Zwarte Pieten mee. En de nieuwe keuken die ze gerealiseerd hebben, is erg geslaagd.”

Voor 1 euro

Klasgroepen kunnen niet meer inschrijven, maar de kinderen kunnen natuurlijk tijdens de weekends een bezoekje brengen aan het Huis van de Sint. Voor 1 euro kunnen ze een kijkje nemen in het wonderlijke verblijf van de Sint. Ze krijgen een rondleiding door het huis door een van de Zwarte Pieten.
(Mieke Verhelle)

www.huisvandesintkortrijk.be

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 21 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier