Huis in Lauwe onbewoonbaar na zware kachelbrand

Redactie KW

In de Wevelgemstraat in Lauwe is een rijwoning gisterenavond door een kachelbrand deels vernield. Het nieuw samengesteld gezin met vier kinderen werd vannacht bij familie opgevangen. De slachtoffers houden café In de Promille aan de overkant van de kerk van Wevelgem open. Hun rijwoning werd voor een aantal dagen onbewoonbaar verklaard.

De brand ontstond omstreeks 18.30 uur bij de kachel in een achterkamer, die uitgeeft op de bovengelegen kinderkamers, op de gelijkvloerse verdieping. Een voorraadstapeltje hout dat zich in de buurt van de kachel bevond, had vuur gevat, wellicht door een kortsluiting in het elektriciteitsnet. De bewoners – een man en een vrouw met vier kinderen – probeerden eerst nog zelf de brand te blussen en riepen vervolgens de hulp in van de brandweer.

Rook- en waterschade

De brandweer van Lauwe bluste en kreeg versterking van een tankwagen van het korps van Menen en kreeg zo snel de brandhaard onder controle. Niemand raakte gewond. Er is heel wat rook- en waterschade. Het huis werd voor een paar dagen onbewoonbaar verklaard.

Politie en brandweer gingen op zoek naar een tijdelijke opvang voor het gezin, maar dat kon uiteindelijk terecht bij familie. De bewoners stapten nog in mei verleden jaar in het huwelijksbootje. Een goede maand geleden beviel de vrouw van een dochter. De slachtoffers zijn de uitbaters van café In de Promille – het vroegere café De Fazant – op de Grote Markt in Wevelgem.

(JG, JPT, LVA, foto RS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier