Huis in Lauwe met 22.000 kerstlampjes versierd

Redactie KW

De woning van Johan Henry en Linda Everaert langs de Waterstraat is van ver te zien. Ruim 22.000 kerstlampjes versieren er de tuin, voor- en zijgevel van het huis.

“Het zijn 6.000 meer lampjes dan vorig jaar en ruim de helft meer dan in 2011. Dan spreken we alleen van de buitenkant want binnen flikkeren er ook nog eens 600 lichtjes. In de tuin staan 61 figuren opgesteld en een lange slinger van lichtslangen waarvan ik de lengte niet kan in schatten. Dat alles wordt aan elkaar gekoppeld door 136 stopcontacten en is opgedeeld in twee circuits. Ik begin eraan na onze jaarlijkse uitstap naar de Ardennen halverwege november. Na de testfase volgt de opbouw. In totaal ben ik een kleine drie weken bezig, dat zijn minstens 120 uren in totaal. De lichtjes branden de dag na Sinterklaas en worden gedoofd na Driekoningen”, vertelt Johan Henry.

Johan en Linda’s oudste dochter Belinda ligt aan de basis van het spektakel aan de Waterstraat. “Toen we nog in Kortrijk woonden, zorgde zij tijdens de kerstdagen voor veel versiering en verlichting in de woonkamer. Blijkbaar werkte dat op termijn aanstekelijk, want ik heb de microbe nu ook. Volgend jaar zal ik het nog grootser aanpakken.”

(WO- Foto WO)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier