Huis Bekaert in Torhout voor 400.000 euro te koop

© Johan Sabbe
Redactie KW

Nu de bouw van het nieuwe stadskantoor aan de Aartrijkestraat zijn voltooiing nadert, wil het Torhoutse stadsbestuur zo snel mogelijk het beschermde Huis Bekaert op de Markt verkopen. De minimum vraagprijs werd zopas bekendgemaakt : 400.000 euro.

De kans dat er een horecazaak in ondergebracht wordt, blijft aanzienlijk. Er staan de kopers sowieso serieuze kosten te wachten, want een grondige renovatie van het oude gebouw, dat nu nog door de stadsadministratie gebruikt wordt, dringt zich. Aangezien het om een beschermd complex gaat, komt de overheid voor die renovatie met 40 % subsidies over de brug.

Aankoopcomité bepaalt prijs

Aanvankelijk werd de opbrengst op 750.000 euro geraamd, maar snel zag het stadsbestuur in dat dit te hoog gegrepen zou zijn. De kopers moeten namelijk constant rekening houden met de wettelijke bescherming én met erfdienstbaarheid. Achter de bijhorende parking, die mee verkocht wordt, behoudt de stad namelijk De Loods als repetitieruimte voor de toneelverenigingen. En ook de stedelijke uitleendienst blijft er gevestigd. Gevolg : beide dienen vlot bereikbaar te blijven.

Het Aankoopcomité in Brugge heeft nu de minimum verkoopprijs vastgesteld op een wellicht haalbare 400.000 euro en zal de verkoop zelf leiden. Het gebouw komt vrij vanaf 1 juli 2014.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van donderdag 31 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier