‘Huis aan Zee’ in Oostende opent officieel de deuren

Redactie KW

In Oostende kunnen kinderen vanaf vandaag terecht in het Huis aan Zee, in het westelijk paviljoen van de Koninklijke Gaanderijen.

Huis aan Zee is een initiatief van vzw Habbekrats, in samenwerking met stad Oostende. Het Huis werd in aanwezigheid van staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez en burgemeester Jean Vandecasteele feestelijk ingehuldigd.

Habbekrats is een welzijnswerking voor kansarme kinderen en jongeren. “Kinderen komen niet meer naar zee”, zegt Chris Van Lysebetten, algemeen coördinator van Habbekrats. “Met het Huis aan Zee willen we kinderen weer doen spelen op het strand.”

Geen GAS-boetes

Er zijn een aantal speeleilanden waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het strand voor het Huis wordt ingericht als Kinderstrand. “Wij bieden niet enkel een plaats om te spelen aan”, zegt Van Lysebetten. “We organiseren ook kampen en bieden ook hulpverlening aan. In het Huis aan Zee zullen permanent drie pedagogen aanwezig zijn. Wanneer een kind een probleem heeft met huiswerk, pesters enzovoort, staan wij klaar om hulp te bieden. Dit is een GAS-boete vrije zone”, lacht hij.

“Dit heeft Oostende nodig”, zegt schepen voor Jeugd Arne Deblauwe. “Het biedt zeker en vast een meerwaarde en vult het reguliere aanbod aan.”

(GL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier