Howest ziet aantal eerstejaars haast verdubbelen

11/09/09 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Bron: Kw

Vooral aan de 2 campussen in Brugge lopen de inschrijvingen vlot binnen. Voor sommige richtingen is het aantal eerstejaars zelfs verdubbeld. En ook de peda in de Rijsselstraat zit zo goed als vol. Wie nu nog een kot of kamer zoekt in Brugge, zal veel geld moeten neertellen. Vooral de Howest-campus in de Sint-Jorisstraat in Brugge doet het biezonder goed. Het aantal nieuwe inschrijvingen is in vergelijking met vorig jaar met zowat de helft gestegen. Om alle studenten zo goed mogelijk te ontvangen, worden auditoria aangepast en lokalen verbouwd. In het historisch gebouw kan je voortaan ook de opleidingen verpleegkunde en sociaal werk volgen, die zaten vroeger in Oostende. Dubbel zoveel nieuwe inschrijvingen dus, in vergelijking met vorig jaar en dat geldt ook voor toegepaste psychologie, dat vorig jaar al van Oostende naar Brugge verhuisde. Op de campus in de Rijselstraat noteert de Howest een piek in bioinformatica en ook voor bedrijfsmanagement en logistiek is er een een verdubbeling van het aantal eerstejaars. Een pak nieuwe studenten in Brugge en dat betekent dat het ondertussen ook moeilijk wordt om nog een kamer of kot te vinden. In Brugge zijn nog een veertigtal kamers vrij, vaak dure of minder goeie. De peda met 120 kamers doet het in Brugge altijd goed en zit ook nu bijna vol. De hogescholen en de stad Brugge werken samen om meer goeie, betaalbare kamers aan te kunnen bieden.

Vooral aan de 2 campussen in Brugge lopen de inschrijvingen vlot binnen. Voor sommige richtingen is het aantal eerstejaars zelfs verdubbeld. En ook de peda in de Rijsselstraat zit zo goed als vol. Wie nu nog een kot of kamer zoekt in Brugge, zal veel geld moeten neertellen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!