Howest wint alle Small Business Project -prijzen

Redactie KW

Studenten van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen hebben in de Vlajowedstrijd twee keer gewonnen . In de finale kaapten ze de prijs weg voor het beste product én gingen ze naar huis met de beker voor Beste Small Business Project 2009.

Small Business Project (SBS)


Het studentenbedrijfje Mobilicious ligt wil komaf maken met dikke portefeuilles vol abonnementen, tickets, drankkaarten. De studenten hebben een service ontwikkeld die de standaard papieren prints vervangen door een systeem met semacodes op een mobiele telefoon. De zes laatstejaarsstudenten Multimedia en communicatietechnologie (MCT) doopten hun systeem ‘Ticketeasy’ (www.ticketeazy.be) en presenteerden het als dé oplossing voor een schoner milieu en lange wachttijden.

Beste product

De prijs voor het beste product was ook voor een Howest-team. De Industrieel ontwerpers van I.F. Feed The Fun bedachten de Boilbuddy: een kookbuiltje met gaten om niet alleen heel snel ingrediënten te koken of te stomen, maar die ook blinden en slechtzienden toelaten om te ruiken wanneer bijvoorbeeld de broccoli klaar is.

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) wil jongeren warm maken om te ondernemen. Dat gebeurt onder andere met de wedstrijd Small Business Projects.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier