Howest werkt samen met Chinese universiteit

Redactie KW

De Hogeschool West-Vlaanderen werkt voortaan samen met een Chinese universiteit in de provincie Zehjiang. Een delegatie van de universiteit kreeg een rondleiding in de afdelingen in Brugge en Kortrijk. Zowel Howest als de Chinese universiteit willen uitwisselingen organiseren met personeel en studenten. Ook de bedrijfswereld wordt bij het project betrokken. In september brengt de hogeschool een tegenbezoek aan de Chinese universiteit.

Een kleine delegatie van de grote Chinese universiteit Gongshang in de provincie Zhejiang neemt een kijkje in de afdeling Industrieel Ontwerpen van Howest. De universiteit is vooral gekend voor zijn business en managementsopleidingen.

Engelstalige opleidingen

“Wij zijn zeker bereid om docenten naar China te sturen, bijvoorbeeld voor één maand om les te geven, ervaringen op te doen,” zegt Frederik D’Hulster van Howest. “Wij willen ook studenten sturen, eventueel gekoppeld aan bedrijven die daar gevestigd zijn. Als studenten daar stage kunnen doen gekoppeld aan enkele onderwijsmodules, dan is dat een zeer grote meerwaarde voor hen.”

Ook Chinese studenten en professoren kunnen naar hier komen. Vanaf volgend jaar wordt de opleiding Digital Art en Entertainment volledig in het Engels gegeven, dus zijn buitenlandse studenten meer dan welkom.

(jv/bd)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier