Howest-studenten Stan Notebaert en Thomas Lambrecht winnen eerste prijs sumoworstelen met robots

Redactie KW

De Koksijdse student Stan Notebaert heeft samen met zijn studiegenoot Thomas Lambrecht uit Zwevegem met een eigengemaakte robot de Sumocompetitie van UGent gewonnen. Beide jongemannen volgen de opleiding Industrieel ingenieur Elektronica-ICT van Howest in Kortrijk

Het klinkt futuristisch, maar enige tijd geleden deed de Werkgroep Elektronica van de UGent een oproep aan studenten om een robot te ontwerpen en in elkaar te knutselen die net als sumoworstelaars in een cirkel tegen andere robots zou vechten. Het werd een spannende avond met niet minder dan veertig deelnemende ploegen. Het heeft hen veel zweet gekost, maar de Howest-robot van de bachelorstudenten Thomas Lambrecht, afkomstig uit Zwevegem, en Stan Notebaert van Koksijde bleek de beste te zijn en kaapte de eerste prijs weg..

Dit jaar was het de zesde editie met als thema sumoworstelen. Verschillende teams bouwden een autonome robot die in een één-tegen-één wedstrijd met elkaar duelleerden. Deze zogenaamde sumobots worden in een cirkel geplaatst en de eerste die er in slaagt om de ander uit de cirkel te duwen wint het duel.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier