Howest start met nieuw centrum voor gezondheidszorg in Brugge

Redactie KW

Hogeschool West-Vlaanderen start op de campus Brugge samen met de Gentse universiteit een nieuw centrum voor gezondheidszorg. Dat werd bekend gemaakt bij de start van het nieuwe academiejaar van Howest in Kortrijk. Daarmee wordt vooral op de eerstelijnsgezondheidszorg gemikt. Dat er meer belangstelling is voor de gezondheidszorg blijkt onder meer uit het grote aantal nieuw inschrijvingen voor deze richting.

Howest zet de komende jaren in op ergotherapie, verpleegkunde, sociaal werk en andere opleidingen die met gezondheidszorg te maken hebben. Dat kadert in een intensere samenwerking met de vakgroep huisartsgeneeskunde van de Gentse universiteit en de uitbouw van een nieuw centrum in Brugge. ” Hier zijn veel stagebegeleiders, huisartsen aan het werk waar wij studenten naar toe sturen. Het voordeel is dat we een ontmoetingsplaats hebben om beter te beantwoorden aan de noden en behoeften die er zijn en ook wat hebben huisartsen en andere eerstelijnswerkers aan ons te bieden in termen van opleiding van studenten”, zegt Jan De Maeseneer van de Gentse universiteit.

Instroom van studenten

Dit academiejaar volgen 6.000 studenten een opleiding aan Howest verdeeld tussen de campussen in Kortrijk en Brugge. De West-Vlaamse hogeschool telt dit jaar 10 % meer inschrijvingen “We stellen vast dat veel jonge West-Vlamingen over de grens trekken. Maar er is ook een instroom naar Kortrijk en Brugge. Zelfs van Canada, Engeland en China om een aantal unieke opleidingen in het Engels te komen volgen”, zegt Lode De Geyter van Howest.

Dit academie jaar wordt de samenwerking Howest en de Vakgroep Huisarstgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidzorg van de Gentse universiteit nog op de rails gezet.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Howest start met nieuw centrum voor gezondheidszorg in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier