Howest lanceert afstudeerrichting Bouwmanagement

Redactie KW

Hogeschool West-Vlaanderen pakt vanaf volgend academiejaar uit met een nieuwe afstudeerrichting Bouwmanagement. Daarmee speelt het onderwijs in op de vraag van de bouwsector. De nieuwe richting is de eerste aanzet voor een gloednieuwe professionele bachelor in de bouw die nu nog ontbreekt in West-Vlaanderen. Zowel Howest als KHBO dienen daar nu een dossier voor in.

180 studenten volgen momenteel het eerste jaar van de bachelor Toegepaste architectuur aan de Howest in Brugge. Deze opleiding focust vooral op ontwerpen. Omdat de vraag naar meer technisch geschoold personeel op de werkvloer stijgt, wordt vanaf volgend academiejaar de afstudeerrichting Bouwmanagement gelanceerd.

“Waar de meesten nu nog stage doen in een architectenbureau zullen die leerlingen stage kunnen doen in een groot aannemersbedrijf of op een bouwbedrijf om eerder als werfcoördinator te kunnen fungeren,” licht Marc Jacobs toe.

Vraag vanuit bouwsector

“Het is iets wat het bedrijfsleven vraagt: een innovatieve bouwcoördinator opleiden omdat dit absoluut noodzakelijk is,” weet Lode De Geyter van Howest. “Greenovation, the future is een heel belangrijk woord in onze bouw. We hebben een bouwprovincie die dergelijke mensen zeer snel nodig heeft.”

De nieuwe richting is een aanzet tot meer, want zowel Howest als KHBO willen starten met een volledig nieuwe bouwopleiding. Ten vroegste in 2012 kan die er komen. Maar waar die komt, beslist de minister van onderwijs.

(sof/jv)

Meer in het nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier