Howest-docent Frederik Jacques uit Kuurne in alle vroegte naar Parijs voor nieuwste iPhone

Redactie KW

De zelfverklaarde nerd, die ook apps ontwikkelt in bijberoep, vertrok vrijdag om 3 uur.

Frederik Jacques is docent van de opleiding Devine (digital design and development) aan Howest Kortrijk en ontwikkelt daarnaast ook ios apps in bijberoep. “Ik verdien mijn brood door software te ontwikkelen voor Apple producten, dus we hebben wel een erg nauwe band”, legt hij zijn passie uit. “Elke iphone, ipad en macbook pro van de laatste 6, 7 jaar heeft de revue gepasseerd.”

Anders wachten tot december

Recent werd met de iPhone5C en de iPhone5S de nieuwe iPhones voorgesteld, en als ware gadgetfanaat wilde Frederik Jacques er natuurlijk als een van de eersten bij zijn. Bij ons wordt die pas in december verwacht, maar vrijdag waren de nieuwe exemplaren al te koop in Duitsland en Frankrijk. En dus besliste Frederik naar Parijs te trekken. “Het was gisterenmiddag gewoon een erg impulsieve beslissing”, aldus Frederik. “Hiervoor moest ik wel mijn vrouw overtuigen, maar dat ging vlotjes toen ik het woord ‘schoenen’ liet vallen. We zijn om 3 uur vertrokken en stonden om 5.20 uur aan het Louvre.”

Iets voor 10 uur kreeg Frederik het einde van de lijn in zicht. In de kritiek op Apple van de voorbije maanden kan hij zich niet echt vinden. “Ik vind dat allemaal wat uit de lucht gegrepen. Wanneer hun developer conferentie met 5.000 tickets in 2 minuten uitverkocht (WWDC) was, dan wil het zeggen dat hun product zeker in orde is”, legt Fredeik uit. “Het is wel waar dat we minder innovatie zien, maar we zijn dan ook de laatste jaren rotverwend op mobiel vlak.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier