Hotelsector reageert negatief op goedkeuring voor hotelcomplex in L&H-gebouw

Redactie KW

In Ieper reageert de hotelsector negatief op de goedkeuring van het schepencollege om het voormalige Lernout-en Hauspiegebouw tot een hotelcomplex om te bouwen. De uitbaters vinden dat het gebouw slecht gelegen is en vrezen ook voor een overcapaciteit. Architectenbureau Buro2, die de plannen voor eigenaar Joris Ide uittekent, spreekt beide kritieken tegen.

Dit is meer dan een gebouw, zegt Buro2, dit is een symbool voor Ieper, een poortgebouw tot de stad dat dringend aan herwaardering toe is. En dus wordt het een multifunctioneel gebouw met verschillende en gescheiden ingangen. Door deze plannen zou de hotelcapaciteit in Ieper in één klap met de helft toenemen. De bestaande hotels vrezen voor een enorme overcapaciteit

Stefaan Vanderstraete van het Menin Gate School Hotel: “Op jaarbasis zijn de hotels in Ieper maar voor 63% bezet. Met 100 jaar wereldoorlog 1 zal het aantal overnachtingen wel sterk toenemen, maar nooit in die mate dat zo’n mastodont nodig is.”

Het nieuwe hotel wil zich ook richten op seminaries en congressen en kamers aanbieden voor langverblijvers. Troeven zijn de nabijheid van de vele bedrijven, het Jan Ypermanziekenhuis en de ruime parkings. Wanneer de verbouwingswerken starten, ligt nog helemaal niet vast. De gesprekken met potentiële uitbaters zijn nog volop bezig.

(BS/LD)

Meer in het WTV nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier