Hotelschooldirecteurs verzamelen op congres in Brugge

Redactie KW

Ruim honderd hotelschooldirecteurs uit 23 verschillende landen nemen deel aan het 51ste internationaal congres Euhofa, dat maandag van start gaat. Onder meer Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits en provinciegouverneur Carl Decaluwé openden het congres dat dit jaar in Vlaanderen, en meer bepaald in Brugge en Koksijde wordt georganiseerd.

Euhofa International is een wereldwijde organisatie van hotelschooldirecteurs die streeft naar de beste kwaliteit van opleiding. Ook veertien Vlaamse hotelscholen zijn lid bij Euhofa. Twee van hen, de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge en Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde, slaan de handen in elkaar voor deze editie.

Motivatie

Nog tot vrijdag zullen de directies ideeën uitwisselen over het centrale thema “motivatie in de hotel- en toerisme-industrie”. Het congres biedt ook de mogelijkheid om de troeven van West-Vlaanderen uit te spelen. In hun toespraken verwezen Crevits en Decaluwé

meermaals naar de streekspecialiteiten, zoals bier en chocolade, maar ook naar de diepvriesgroentenindustrie die in de regio een sterk verankerend is. De directeurs zullen ook een bezoek brengen aan Poperinge, Watou en Ieper.

Hotelschooldirecteurs verzamelen op congres in Brugge

Bekijk hier de reportage

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier