Hotelschool Ter Duinen Koksijde wint 1ste veggie hotelscholenwedstrijd

Redactie KW

Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde heeft de 1ste veggie hotelscholenwedstrijd gewonnen. Ze konden de jury overtuigen met hun creatief, gastronomisch en duurzaam plantaardig menu. De tweede plaats was voor Deinze, de derde ging naar Mechelen.

Deze 1ste vegetarische wedstrijd voor hotelscholen was een initiatief van veggie-organisatie EVA vzw in samenwerking met Planète Vie. Een volledig plantaardig menu bedenken van gastronomisch niveau, zo luidde de opdracht die EVA de Belgische hotelscholen gaf. De finale vond donderdag 22 november plaats op de Horeca Expo in Gent.

Koksijde overtuigde de jury met het volgende menu: een voorgerecht met artisjokken, rapen, rode biet, aardperen, gerookte kastanjes, boschampignons en quinoa; een hoofdgerecht: risotto met vanillegin en red curry pompoen en healthy chocolate factory, een combinatie van chocolade en bosvruchten met een mousse van azukibonen

De winnaars mogen een week stage volgen bij Pascal De Valckeneer, chef-kok van het tweesterrenrestaurant Chalet de la Forêt.

Ter Duinen is ook de winnaar van de prijs van Delitraiteur. Hun risotto met vanillegin en red curry pompoen zal opgenomen worden in het assortiment van Delitraiteur.

www.evavzw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier