Hotelschool in Brugge wil vergeten groenten populairder maken

Redactie KW

Koolrabi, postelein en pastinaak. Het zijn maar enkele zogenaamde vergeten groeten, die het uitstekend doen in de sterrenrestaurants. Maar als het van de leerlingen van de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge afhangt, komt daar binnenkort verandering in. Zij stelden een aantal recepten samen, die voornamelijk geschikt zijn voor grootkeukens.

De vergeten groenten hebben geen geheimen meer voor de leerlingen van de hotelschool Ter Groene Poorte. Sinds september vorig jaar ontwikkelden ze 10 originele recepten met pastinaak, koolrabi en andere snijbieten. Vergeten groenten waren al populair in sterrenrestaurants, maar de leerlingen van de hotelschool mikken nu vooral op de grootkeukens. Ze willen bewijzen dat de grootkeuken ook fijne gastronomie kan serveren en anderzijds worden niet alledaagse groenten opnieuw op de voorgrond gebracht.

Het ontwikkelen van de recepten gebeurde in nauwe samenwerking met Ardo en Fribona, twee West-Vlaamse producenten en distributeurs van diepvriesproducten.

(BS/DV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier