Hotels aan de kust nog niet volgeboekt

Redactie KW

Wie de warmte in het binnenland wil ontvluchten, kan nog steeds voor één of meer nachten boeken in een hotel aan zee. Dat blijkt uit een rondvraag van persgagentschap Belga. De temperatuur is er gemiddeld enkele graden frisser dan in het binnenland. Er zijn in hotels van verschillende prijsklassen in Blankenberge, Oostende en Knokke-Heist nog kamers vrij voor één, twee of meerdere nachten.

“Het is zeer druk aan de balie en aan de telefoon”, zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “Maar op dit moment is er nog ruimte. We kunnen de mensen die donderdag, vrijdag of zaterdag naar zee afzakken nog helpen. Maar het aanbod slinkt.”
In Knokke-Heist vertelt Nathalie Decoster van Toerisme Knokke-Heist een gelijkaardig verhaal. “Zowel voor één nacht, een weekend als voor een korte vakantie is er nog plaats in vooral de drie- en
viersterrenhotels.”

“Ook bij ons is er voor de verschillende type vakanties nog plaats
in de hotels van de verschillende prijsklassen”, luidt het bij
Pieter van Toerisme Oostende. “Maar nog lang wachten om te beslissen is af te raden.”

De warme temperaturen hebben ook invloed op de boekingen voor
verhuurappartementen. Dat zegt Jan Jassogne van CIB Kust. “Plaats is er zeker nog voor mensen die een korte vakantie plannen. Zelfs voor wie nu plots zou beslissen om twee weken te komen, is er nog ruimte.” Wie echt naar zee wil, kan daarnaast ook nog met een tent, caravan of zwerfwagen op de campings terecht.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier