Hotel, trein en bus met één ticket in de ‘Package Deal’

Hotel, trein en bus met één ticket in de 'Package Deal'
Redactie KW

Wie een hotelkamer boekt in Brugge, zal ook een treinticket kunnen bestellen om vanuit elk Belgisch station naar Brugge te reizen. Bovendien is ook het bustrajekt van het station naar de halte aan het hotel inbegrepen. De stad Brugge werkt daarvoor samen met de NMBS en De Lijn. Het product zal boekbaar zijn vanaf 15 november.

Ongeveer een vijfde van de toeristen komt met de trein naar Brugge. Dat is te weinig. Het project ‘Package Deal’ moet daar wat aan veranderen. De toerist kan via het internet een pakket boeken. Hotel, trein en bus krijg je in één ticket. Een primeur voor België.

“Alles in één ticket. De toerist zal van om het even waar in de wereld zijn kamer kunnen boeken. Hij zal bij de reservatiebevestiging ook het document krijgen waarmee hij op de trein en de bus stapt. Alles in één beweging, de bevestiging wordt bij dat ticket elektronisch meegeleverd”, zegt schepen van toerisme Jean-Marie Bogaert.

De sector reageert positief en zegt dat het mogelijk zal zijn om een aantrekkelijk pakket samen te stellen. De komende weken krijgen de deelnemende hotels een opleiding om met het elektronische systeem te werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier