Hotel Gravenhof is Horeca-ambassadeur van Vlaanderen

Het Gravenhof in Torhout sleept een horeca-award in de wacht
Redactie KW

Hotel ‘t Gravenhof in Torhout is uitgebreid in de prijzen gevallen tijdens de eerste editie van de Horeca Awards. ‘t Gravenhof wint de titel van het beste privéhotel en is uitgeroepen tot Horeca-ambassadeur van Vlaanderen. De klantvriendelijkheid en het enthousiasme dat het familiehotel uitstraalt, geeft voor de jury de doorslag. In de categorie de Betere Restaurants wint het Italiaanse restaurant Il Trionfo uit Knokke.

Stéphanie Van Den Heuvel mag zich een jaar lang Vlaamse horeca-ambassadrice noemen. Vandaag is Stéphanie nog altijd aan het bekomen van haar overwinning. Een vakjury kwam hier vorig jaar anoniem op hotel. De jury waardeert vooral het familiaal karakter van het hotel en het spontane enthousiasme van Stephanie.

“In de horeca kan je dat faken, maar dat doorzie je. De horeca doe je in hart en nieren, dat overtuigt. Het is met de paplepel meegegeven. Ze hebben dat precies ondervonden, dat is leuk. Het is een erkenning.”

Stéphanie nam drie jaar geleden het hotel over van haar ouders. Alle kamers kregen een grondige opknapbeurt en het hotel heeft sinds kort een eigen beauty center.

“We hebben serieus geïnvesteerd, niet dat het verouderd was. Maar jonge mensen hebben een andere visie. Mijn grootvader zegt altijd, of je geeft het aan de staat, of je investeert het in je eigen bedrijf. Ik heb het tweede gedaan.”

Ook het Italiaans restaurant Il Trionfo uit Knokke valt in de prijzen. Het wint de eerste prijs in de categorie Betere Restaurants. De familiale sfeer en de originele recepten die elke week veranderen, geven volgens de jury aan het restaurant een meerwaarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier