Hotel Damier in Kortrijk krijgt nieuwe eigenaar

Redactie KW

De nv Damier, de vennootschap rond Catherine Debal uit Kortrijk, is de nieuwe eigenaar van Hotel Damier en enkele aanpalende gronden in Kortrijk.

De vorige eigenaar producent van tapijten en vasttapijt Beaulieu International Group stelde Hotel Damier op de Grote Markt al enige tijd te koop. Reden volgens woordvoerder Steven Ryon van Beaulieu Group was dat de hotelactiviteit niet tot de core business van de groep behoorde. Beaulieu bezat het hotel sinds 1985.

Opknapbeurt

De nieuwe eigenaar smeedt al plannen. “Er wordt druk gewerkt aan een tapas-concept voor de bar. Voorts ondergaan de lobby en het binnenterras een metamorfose. Ook enkele kamers krijgen een opknapbeurt. Het hotel blijft open tijdens de renovaties,” zegt Catherine Debal, die haar eigen interieurzaak Tessuti Interior in de Doorniksewijk in Kortrijk heeft.

Oudste van Vlaanderen

De dagelijkse leiding van het hotel komt in handen van Fabian Scheys, die de fakkel overneemt van Beaulieu-telg Annick De Clerck. Hotel Damier is het oudste hotel van Vlaanderen met een geschiedenis die teruggaat tot 1398. Het hotel telt op vandaag 49 kamers.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier