Horecazaken Regina en Leshalles in Ieper vragen gerechtelijk akkoord aan

Redactie KW

Hotel-restaurant Regina en marktcafé Leshalles hebben bij de rechtbank van koophandel het gerechtelijk akkoord aangevraagd. Beide zaken zijn nu voor zes maanden beschermd zijn tegen hun schuldeisers. Het nieuws slaat in Ieper in als een bom, want beide zaken hadden een goede reputatie in de stad.

Zaakvoerder Chris Bevernage: ‘Wat de Regina betreft, is er nog altijd de nasleep van de crisis van 2009. Zakenmensen die we hier kregen via de Ieperse fabrieken, bleven vroeger drie tot vier overnachtingen. Nu is dat gereduceerd tot één overnachting. Het restaurant voelde ook de crisis. Daarom zijn we er nu overgeschakeld van gastronomie naar een bistro-formule. Dat moet nog door het brede publiek ontdekt worden. In Leshalles, waar we ook wat eten serveren, speelt het rookverbod ons parten. Na een zeer goede start enkele jaren geleden, zagen we een grote terugval door het rookverbod. Als dit algemeen wordt op 1 juli, zal dit vermoedelijk een positief effect hebben op Leshalles.’

Geen problemen in nog twee andere zaken

Chris Bevernage heeft ondertussen een akkoord met de leveranciers, die willen meehelpen om de beide zaken weer op het goede spoor te krijgen. De zaakvoerder is er dan ook van overtuigd dat hij er via een herstelplan zelf weer bovenop zal geraken. Hij is ook nog zaakvoerder van café-restaurant ‘In ‘t Klein Stadhuis’ op de Grote Markt en van restaurant De Waterpoort langs de Brugseweg. Deze bloeiende zaken, die aparte BVBA’s zijn, kennen geen problemen.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier