Horecafederatie en stadsbestuur Brugge sluiten charter af

Redactie KW

In Brugge heeft de horecafederatie een charter afgesloten met het stadsbestuur om de overlast bij het stoeproken te beperken. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk horecazaken het rookcharter ondertekenen. In de marge van het rookcharter is ook een uniforme asbak voorgesteld, die de Brugse horeca-uitbaters tegen een voordelige prijs kunnen kopen.

Sinds 1 juli is het algemeen rookverbod in de horeca van kracht. In cafés en restaurants die geen aparte rokersruimte hebben, zijn rokers verplicht om buiten een sigaretje op te steken. Maar dat stoeproken zorgt voor nieuwe overlast in de vorm van peuken en lawaai. Om die hinder zoveel mogelijk te beperken hebben de horecafederatie en het stadsbestuur van Brugge nu afspraken gemaakt die in een charter zijn gegoten.

Om het peukenprobleem op te lossen komt er een uniforme gevelasbak die alle Brugse horecazaken die tegen een zacht prijsje kunnen aankopen. De 30 café’s met een pluslabel, die zich inzetten voor een positief uitgaansklimaat. krijgen er één gratis. De keuze van de asbak is wel overwogen.

Ook in het volkscafé De Plantenmarkt in het hartje van Brugge laat het rookverbod zich voelen. Omdat stoeprokers hier droog zouden staan wil de cafébazin een regenluifel installeren. Maar dat loopt niet echt vlot.

Vandaag is ook een nieuwe editie van de Brugse cafégids uit. In de brochure staan meer dan 100 cafés, waarvan er 30 het +-label dragen.

(JV/LD)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier