Horecafederatie eist intrekking van de kassawet

Redactie KW

“De enige manier om massale faillissementen en jobverlies te vermijden is om de kassawet in te trekken” zegt Horeca Vlaanderen

De organisatie wordt daarin gesteund, onder meer door Unizo en de Meesterkoks van België.

“Zonder een verdere lastenverlaging op arbeid met 35%, een oplossing voor de arbeidsduur in de sector en een BTW verlaging op dranken zoals in Frankrijk en Nederland is de horeca in ons land niet rendabel” zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Om de invoering van de kassa te begeleiden stelde de overheid een horecaplan op. “Deze maatregelen zijn onvoldoende om de sector te redden. We eisen dat de kassawet wordt ingetrokken.”

In december 2009 besliste de federale regering om een geregistreerde kassa met blackbox in de horecasector in te voeren om de fraude in de sector te bestrijden. De horecafederaties zijn hier nooit tegen geweest, op voorwaarde dat er maatregelen zouden worden genomen om het voortbestaan van de sector te garanderen. “Dat is tot op heden niet gebeurd. Wij zijn niet bereid om de sector met open ogen naar de slachtbank te leiden'”, aldus nog Van Asshe.

Staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez uit Oostende is daar in elk geval niet over te spreken.

Horecafederatie eist intrekking van de kassawet

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier