Horecabater uit Izegem neemt Dell’Anno over

Redactie KW

Een horeca-uitbater uit Izegem gaat het failliete restaurant Dell’Anno in Kortrijk overnemen. De winnaar van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ ging in mei failliet. De nieuwe uitbater wil van Dell’Anno een restaurant en tapasbar van maken.

Dell’Anno in Kortrijk was tot voor kort nog een beloftevol restaurant, maar ligt er nu troosteloos en verlaten bij. Maar als het van een horeca-uitbater uit Izegem afhangt, komt daar binnenkort verandering. Hij heeft grootse plannen met Dell’Anno. Op de benedenverdieping blijft het restaurant.

Beschermd gebouw Er komen grondige veranderingen waar een bouwvergunning voor nodig is. En net daar is het bij de vorige uitbaters van Dell’Anno verkeerd gelopen. De stad Kortrijk liet verbouwingswerken meer dan eens stilleggen. De oude dekenij waar Dell’Anno in huist, is een beschermd gebouw en eigendom van de stad.

Er waren twee kandidaat-overnemers voor Dell’Anno in Kortrijk. Dat de curator voor het voorstel van de restaurantuitbater in Izegem kiest, vindt het stadsbestuur een goede zaak. De overnemer gelooft er dan ook in. Hij is vast van plan het beter te doen dan de vorige uitbaters.

Tegen november wil de overnemer Dell’Anno nieuw leven inblazen. De naam blijft heel waarschijnlijk behouden. (TN)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier