Horeca Wildenburg bij Wingene vreest broodroof

© Foto Florian
Redactie KW

Tegen de komst van een fietspad hebben ze op Wildenburg niets. Maar als daarmee alle parking sneuvelt, maken de horeca-uitbaters zich toch zorgen.

Aan de kerk van Wildenburg op de weg tussen Beernem en Wingene liggen al jaren enkele bekende horecazaken. Nu dreigen echter de plannen voor de aanleg van een fietspad tussen beide gemeenten roet in het eten van de uitbaters te gooien.

Met de komst van een fietspad hebben deze mensen zeker geen probleem. „Integendeel, net als iedereen hier vinden wij het een goed idee dat er aan de veiligheid van de fietsers wordt gewerkt,” vertelt Willy Claeys van St-Hubert. „Maar als ze daarmee alle parking wegnemen en ook nog eens de plannen doorzetten om de parking achter de kerk drastisch te verkleinen, dan hebben we hier wel een probleem,” oppert José Devooght van Wildenburg.

Tweerichtingsfietspad

Nochtans ligt de oplossing volgens de uitbaters voor de hand. „Aan de overzijde van de baan is er een brede groene zone, waar meer dan plaats genoeg is voor een tweerichtingsfietspad,” menen ze. “Ze zouden beter het fietspad aan de juiste kant van de weg leggen en ervoor kiezen om juist parking bij te creëren, want die is er nu al te weinig bij sommige gelegenheden.”

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier