Horeca Vlaanderen wil bedreigde haringhaai helpen redden

08/02/12 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Bron: Kw

In de Noordzee zwemmen een twintigtal soorten haaien en roggen, die samen 12% vormen van het aandeel vis dat aangevoerd wordt op de Vlaamse visveilingen. Door hun uitgesproken smaak en textuur zijn het geen onbekenden in de Vlaamse keuken. Een aantal van deze soorten zijn echter met uitsterven bedreigd.

Horeca Vlaanderen, Natuurpunt, Sea First Foundation en WWF slaan de handen nu in elkaar om de consument en de horeca bewust te maken van de problematiek. In tegenstelling tot andere vissen, planten de meeste haaien en roggen zich bijzonder traag voort. Hierdoo...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden