Horeca Vlaanderen wil bedreigde haringhaai helpen redden

08/02/12 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Bron: Kw

In de Noordzee zwemmen een twintigtal soorten haaien en roggen, die samen 12% vormen van het aandeel vis dat aangevoerd wordt op de Vlaamse visveilingen. Door hun uitgesproken smaak en textuur zijn het geen onbekenden in de Vlaamse keuken. Een aantal van deze soorten zijn echter met uitsterven bedreigd.

Horeca Vlaanderen, Natuurpunt, Sea First Foundation en WWF slaan de handen nu in elkaar om de consument en de horeca bewust te maken van de problematiek. In tegenstelling tot andere vissen, planten de meeste haaien en roggen zich bijzonder traag voort. Hierdoo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!