Horeca-uitbaters snel op zoek naar jobstudenten door mooie weer

Redactie KW

Nu de zon is teruggekeerd, nemen horeca-uitbaters weer massaal jobstudenten aan. Interimkantoren spreken van een opvallende stijging. Voor de jobstudenten is dat goed nieuws, want door het slechte weer aan de kust moesten ze de afgelopen weken noodgedwongen thuisblijven.

Eindelijk is de zomer begonnen. En daar zijn niet enkel de toeristen blij om maar ook de jobstudenten die werken aan de kust. Want mooi weer betekent voor hen dat ze zeker aan de slag kunnen. ” De horeca heeft geleden onder het slechte weer. Heel wat horeca-uitbaters bellen nu zelf naar ons. Door het goede weer hebben ze nu meer jobstudenten nodig. Je voelt dat de druk stijgt”, zegt Eveline Snauwaert van Adecco.

Lange dagen

Hoewel het weer de laatste weken niet erg zomers was, blijven de jobstudenten wel optimistisch. “Als het slecht weer is, worden wij afgebeld. Maar dat is niet zo erg want bij mooi weer halen wij al die uren weer op. Dan is het enorm druk en moeten we lang werken”, getuigt jobstudente Kateryna Kroshka. Hopelijk voor de studenten is de zon deze keer van plan om wat langer te blijven.

(R.Q)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Horeca-uitbaters snel op zoek naar jobstudenten door mooie weer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier