Horeca niet blij met belasting op wegwijzerbordjes

Tientallen horecazaken uit de provincie schrokken zich een hoedje toen ze onlangs een aanslagbiljet in de bus kregen voor hun wegwijzerbordjes die langs gewestwegen zijn opgesteld.
Redactie KW

Tientallen horecazaken uit de provincie schrokken zich een hoedje toen ze onlangs een aanslagbrief in de bus kregen voor wegwijzerbordjes van hun zaak. De uitbaters nemen het niet dat ze in deze tijden van crisis nog meer moeten betalen en lijst Dedecker spreekt zelfs van een pestbelasting. Ook Vlaams minister Hilde Crevits vindt het geen goede maatregel en wil de wetgeving veranderen.

Je ziet ze vaak, de officiële bordjes langs gewestwegen die je moeten leiden naar een gezellig restaurantje of gastenhuis. Die zijn daar vaak jaren geleden geplaatst, maar nu moeten de uitbaters daar voor het eerst taksen op betalen. Een uitloper van een wet die enkele jaren geleden is goedgekeurd. Enkele horeca-uitbaters kunnen er alvast niet mee lachen. Afhankelijk van het aantal bordjes, moeten ze nu plots tot honderden euro’s neertellen en dat in economisch moeilijke tijden.

Lijst Dedecker bond de kat de bel aan en wil dat die zogenaamde pestbelasting afgeschaft wordt. Ook Vlaams minister Crevits vindt het een slechte maatregel en is van plan om de wet aan te passen. Maar daarvoor moet ze wel het fiat krijgen van de Vlaamse regering. Intussen zal de administratie wegen en verkeer voorlopig geen aanslagbiljetten meer versturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier