Horeca Brugge: “Open terrassen hele jaar door zorgt voor 137 extra banen”

© Benny Proot
Redactie KW

Horeca Brugge heeft bij monde van voorzitter Chris Janssens standpunt ingenomen inzake de nieuwe reglementering rond horecaterrassen in Brugge die volgende week dinsdag op de gemeenteraad voorkomt.

In een persbericht somt de voorzitter negen standpunten van Horeca Brugge op. Ten eerste zou een recent marketingonderzoek hebben uitgewezen dat het hele jaar door terrassen kunnen zetten goed zou zijn voor tewerkstelling voor 137 extra personeelsleden. Daarnaast vindt Horeca Brugge dat het horecabeleidsplan aandacht moet hebben voor de verschillende situaties naargelang de locatie in Brugge en is het voorstander van het plaatsen van terrassen voor de gevel van leegstaande panden en op pleinen, al dan niet aanliggend aan de zaak. Ook seizoensparkeren juicht Horeca Brugge toe, dit in tegenstelling tot de verplichte afbakening met bloembakken.

Horeca Brugge vindt dat de stad beter geen terrastaks heft op de losse terrassen en vindt een supplementaire fiscale last bovenop de stadstaks, onder welke vorm dan ook, onaanvaardbaar.

(FJA)

Toelichting bij het reglement dat dinsdag wordt voorgelegd vind je in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier