Horeca-Awards voor Hotel Recour en De Kring uit Poperinge en voor Tapa Tapa uit Alveringem

Redactie KW

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werden in de Limburghal in Genk de Horeca-Awards uitgereikt. Hotel Recour van op de Paardenmarkt kreeg er de Award van Beste Hotel van België. Gery Plancke en Rita Notebaert, uitbaters van het gasthof De Kring op het Burg. Bertenplein werden bekroond met de Lifetime Award.

De Hoppestad was genomineerd voor de Award van Horecavriendelijkste stad van België 2011, maar moest daar de duimen leggen voor Genk en Gent. De stad werd derde voor Sint-Niklaas, Dendermonde en Hamont-Achel. De zaak Tapa Tapa uit Alveringem ging lopen met de Award voor restaurant ‘Beste buitenlandse keuken’.

Westhoek boven

“‘Horeca-Awards” is een professioneel georganiseerde wedstrijd voor de kleine horecaondernemer die als doel heeft het bestendigen van de algemene kwaliteit in de horecasector en deze eventueel zelfs te verbeteren. Naast de nominatie als horecavriendelijkste stad van België, waren ook enkele Poperingse horecazaken genomineerd voor ‘Beste Hotel’ (Hotel Recour, Paardenmarkt), ‘Beste B&B’ (De Rentmeesterhoeve in Reningelst en Eclips-Lobo langs de Elverdingseweg) en ‘Beste restaurant Belgische Keuken’ (Gasthof De Kring, Bertenplein en Restaurant Amfora, Grote Markt).

Quality Crown

Elke deelnemer die de nodige kwalificaties heeft behaald volgens de criteria van de Horeca Awards, ontving een Quality Crown. Deze is slechts geldig voor één jaar en opent mogelijk deuren die anders gesloten blijven. De Quality Crown is een uithangbord als erkenning voor kwaliteit en klantvriendelijkheid.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier